Nyheter från Strängbetong | Publicerad: 31 januari, 2019

Föreläsning och filmpremiär på Brobyggardagen

På den årliga Brobyggardagen 28 januari som arrangeras av Brosamverkan, höll Strängbetongs broansvarige Sven-Olof Enlund en uppskattad föreläsning om prefabbroar.

SO Enlund föreläser om prefabbroar på Brobyggardaagen 2019Som en liten spektakulär avslutning hade vi premiär på vår film om gjutningen av brobalkarna till vårt kommande broprojekt i Härnösand.

Till den nya järnvägsbron i Härnösand levererar vi totalt 11 prefabricerde brobalkar som tillverkas vid vår produktionsanläggning i Långviksmon, utanför Örnsköldsvik.

En av fördelarna med prefabricerade brobalkar är den betydligt kortare montagetiden. Montage kan ske nätter och helger och på så vis minimeras påverkan på trafikflödet.

– Det är högt ställda krav från Trafikverket om minimala avstängningar av järnvägen under byggskedet. Man kommer endast att få stänga av all järnvägstrafik under max 2 helger. Då passar vår metod med prefab perfekt, säger Sven-Olof Enlund.

Montaget av bron över järnvägen i Härnösand sker  under vår 2019.

Undrar du hur gjutningen görs av en brobalk? Se filmen från vår produktionsanläggning i Långviksmon. Och träffa Dennis som har dimensionerat brobalkarna!

 

Mer information

Värt att veta om prefabricerade brobalkar

  • Tillverkas inomhus i en kontrollerad miljö
  • Kan levereras med räcken på kantbalkarna
  • Snabbt montage ca 20 min per balk
  • Monteras nattedtid eller på en helg

Läs mer om våra lösningar för prefabricerade brobalkar.