Nyheter från Strängbetong | Publicerad: 7 mars, 2018

Kent Blom – ny chef för Produktion i Strängbetong

Strängbetong välkomnar sin nya chef för Produktion, Kent Blom, som började 1 februari.

– Jag är väldigt glad över att ha kommit tillbaka till byggbranschen, det var här jag började min karriär, konstaterar Kent Blom.

Redan som 14-åring inledde Kent Blom sin karriär inom byggbranschen och då som betongare (sommarjobbare) på PEAB. Efter sin civilingenjörsutbildning vid Tekniska högskolan i Linköping har han arbetat i olika chefspositioner med kvalitet, inköp och produktion inom tillverkande industri. Kent Blom kommer närmast från Atlas Copco/Epiroc där han arbetet som VP Operations och General Manager.

Kent Blom sätter säkerheten högst upp på agendan och kommer att fortsätta att jobba vidare mot Strängbetongs vision att ha noll olyckor.

– Det är viktigt med säkerheten och lika viktigt är att ha en bra arbetsmiljö som stöttar så att vi jobbar så säkert som möjligt.

Att tacka
ja till jobbet som chef för Produktionen på Strängbetong var inget svårt beslut.

– Vi har spännande utmaningar framför oss. Allt från hur vi implementerar digitaliseringen i Produktionen till hur man skapar och mäter effektiv produktion – vilka mått ska man tillämpa exempelvis. I dessa frågor samarbetar vi tätt med våra systerföretag i koncernen. Och hållbarhet, hur kan vi utveckla en hållbar produktion?

– På Strängbetong finns en stor potential som jag vill ta tillvara och utveckla, avslutar Kent Blom.